Overstappen van autoverzekering

overstappen

Overstappen naar een andere verzekeraar voor uw autoverzekering is simpel en eenvoudig online te doen via onze site.

Met overstappen naar een andere autoverzekering kunt u jaarlijks veel geld besparen. Het is dan ook een aanrader om jaarlijks uw huidige autoverzekering te vergelijken zodat u elk jaar zeker bent van de beste en goedkoopste deal.

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten als u wilt overstappen naar een andere verzekering.

  • Wanneer kan ik mijn huidige autoverzekering opzeggen?
  • Wat is de opzegtermijn van mijn huidige autoverzekering?
  • Wat voor soort autoverzekering ga ik nemen?

De looptijd van een autoverzekering is meestal 1 jaar en wordt daarna stilzwijgend verlengt voor een nieuwe termijn van 1 jaar. In uw polis kunt u zien wanneer u uw huidige autoverzekering heeft afgesloten en wanneer u deze kunt opzeggen. Vaak wordt in de polis de vervaldatum omschreven.

In de meeste gevallen moet u uw autoverzekering 2 maanden voor de vervaldatum opzeggen. Tussendoor opzeggen in het eerste polisjaar kan alleen bij verkoop van uw auto of bij wijziging van de polisvoorwaarden door de verzekeraar in uw nadeel. Na de looptijd van 1 jaar zijn de meeste autoverzekering dagelijks opzegbaar, d.w.z. dat u op ieder moment kunt stoppen met uw huidige autoverzekering en kunt overstappen. Het is echter zeer raadzaam om dit bij uw huidige verzekeraar na te vragen.

Elke autobezitter is wettelijk verplicht in Nederland om en autoverzekering af te sluiten, in ieder geval een WA verzekering.

De WA-verzekering vergoedt de schade die met uw auto wordt toegebracht aan personen of eigendommen. Deze verzekering biedt geen dekking voor schade aan uw eigen auto. De WA-verzekering wordt meestal afgesloten voor oudere auto’s.

Voor een betere dekking kunt u uw autoverzekering uitbreiden met Beperkt Casco of Volledig Casco. Een WA verzekering + Beperkt Casco biedt naast de wettelijk verplichte dekking ook dekking voor schade als gevolg van diefstal,storm, hagel, brand, ruitbreuk, of een botsing met een overstekend dier. Schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen auto is uitgesloten.

Een WA verzekering + Volledig Casco dekt naast bovengenoemde punten ook schade die u zelf heeft veroorzaakt. Denk daarbij aan een aanrijding die u zelf heeft veroorzaakt, schade door botsen, slippen of te water raken

 

De dekking die het best bij uw auto past is afhankelijk van de leeftijd en de waarde.Houd bij het kiezen van uw dekking de volgende richtlijn aan.

  • 0 t/m 5 jaar: WA + Volledig Casco (ook wel Allrisk)
  • t/m 10 jaar: WA + Beperkt Casco (ook wel WA plus3
  • Ouder dan 10 jaar: WA-verzekering


Bij uw berekening worden uw persoonlijke factoren meegenomen. De premie is voor iedereen verschillend en dus geheel afhankelijk van uw eigen situatie. Verzeker vandaag nog uw auto met de gewenste dekking en de voordeligste premie!