Adviseur Jachtcoating

Coating consultant

In het algemeen komt de jachtcoatingadviseur op de plaats waar de verf moet komen. Hij zorgt ervoor dat alle behandelingen worden uitgevoerd, geheel volgens de door hem gegeven instructies. Daarna wordt de verf machinaal aangebracht. De verflaag wordt nat aangebracht, in perfecte overeenstemming met de door de adviseur gegeven instructies. De laklaag wordt vervolgens uitgehard door deze droog te laten airbrushen op het oppervlak.

Bepaalde parameters moeten in aanmerking worden genomen wanneer u van plan bent uw jacht met bepaalde buitenverven te laten coaten. De parameters die in aanmerking moeten worden genomen zijn onder meer de in 1977 gemengde terminalHS-7 verf of de ingeschreven verf VTN-7. U moet ook beslissen over de afwerkingslaag en de grondlaag. De afwerkingslaag is de laag die wordt aangebracht wanneer de glanslaag op het oppervlak is geplakt. De grondlaag is de tweede laag die moet worden aangebracht. Deze wordt op het oppervlak geplakt om een onderlaag, een tegen vlammen beschermde, krasbestendige en corrosiebestendige coating te verkrijgen. De grondlaag is uiterst belangrijk omdat hij de onderliggende verf beschermt tegen blootstelling aan de elementen. Deze coating biedt ook een extra beschermende laag tegen die elementen die de onderliggende verf kunnen beschadigen (breuk, ding, krachtgreep, tik, slijpen en andere).

In het algemeen onderzoekt de jachtlakadviseur de verf en de afwerklaag om er zeker van te zijn dat het oppervlak schoon is en de behandelingen op de juiste manier zijn aangebracht. Ook bekijkt hij het etiket met de betalingsvoorschriften en de toepassingsgarantie van de betreffende coating. Indien nodig zal hij u adviseren over de noodzakelijke aanvullende informatie die in de toepassingshandleiding zal staan. In de meeste gevallen zal de adviseur zich ook ontfermen over alle problemen die zich tijdens het rijden kunnen voordoen.

Jachten zijn dure apparatuur en een goede verzorging en onderhoud zijn even belangrijk voor de snelle prestaties ervan. Een goede verzorging en onderhoud bespaart u ook honderden euro’s wanneer u het na een bepaalde tijd moet vervangen of laten repareren. De kleur van uw jacht zal ook afhangen van het soort afwerklaag dat u gaat aanbrengen. In het algemeen maken kleurstoffen op waterbasis de kleuren lichter, terwijl zwarte verf de kleuren meer diepte geeft omdat het meestal een neutrale tint heeft. De kleurstoffen op waterbasis zijn ook minder duur waardoor ze de voorkeur hebben voor uw budget. Met het nuttige advies van uw jacht coating consultant zult u in staat zijn om de kleur van uw jacht te kiezen die past bij de kleur van uw dek en die het langst blijft zitten.