Nieuwe inzichten in automaterialen: Zwijndrecht, België

Automaterialen Zwijndrecht

De automobielindustrie maakt een snelle groei door, aangedreven door de vraag van de consument naar handigere, veiligere en duurzamere voertuigen. Een dergelijke sterke groei stelt de hele industrie en de afzonderlijke fabrikanten in het bijzonder voor vele uitdagingen. Om concurrerend te blijven, zoeken autofabrikanten naar nieuwe manieren om hun voertuigen te ontwerpen en te produceren met een efficiënter gebruik van materialen. Het gebruik van meerdere soorten materialen kan een aanzienlijke invloed hebben op de productiekosten en de gewichtsverdeling, naast een vermindering van de productietijd en de uitstoot. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom zoveel grote autofabrikanten onderzoekscentra hebben opgezet om te begrijpen hoe materialen in toekomstige voertuigontwerpen efficiënter en kosteneffectiever kunnen worden gebruikt. Dit artikel geeft een overzicht van de meest recente onderzoeksactiviteiten in het onderzoekscentrum voor automaterialen in Zwijndrecht, België, dat wordt gesponsord door zeven internationale autofabrikanten die vandaag de dag actief zijn op de zeer dynamische markt voor automaterialen.

Inleiding tot het AMRC

Het AMRC is een onderzoekscentrum voor automaterialen dat de automobielsector ondersteunt met geavanceerd materiaalonderzoek. Het AMRC is gevestigd aan de Universiteit Antwerpen en wordt geleid door een consortium dat bestaat uit de volgende automobielbedrijven: BMW Group (Daimler AG, Ford Motor Company, Honda Automobile Company, Jaguar Land Rover Limited, Volkswagen Group en Volvo Cars). Het consortium stelt de automobielbedrijven in staat hun expertise op het gebied van geavanceerde materialen te bundelen, waardoor de onderzoekskosten dalen en de processen in de hele industrie worden gestroomlijnd. Aangezien de eigenschappen en functionaliteiten van materialen voortdurend worden ontwikkeld en ontdekt, staan autofabrikanten voor de uitdaging om de eisen van de klanten voor te blijven en tegelijkertijd de financiële gezondheid van hun bedrijfsonderdelen te handhaven. De groei in zowel volume als verscheidenheid van automobieltoepassingen leidt tot een behoefte aan nieuwe materialen met betere prestatiekenmerken. Het AMRC pakt deze uitdagingen aan door geavanceerd onderzoek te verrichten naar geavanceerde materialen en materiaalverwerking. Een aantal onderzoeksprogramma's richt zich op zowel fundamenteel als toegepast onderzoek op een breed spectrum van gebieden, zoals batterijmaterialen, lichtgewicht, nieuwe materialen voor structurele integriteit, nieuwe materialen voor brandstofceltechnologieën en wrijvingsvermindering.

Materiaalonderzoek bij het AMRC

Het AMRC is een centrum voor materiaalonderzoek door automobielbedrijven. Het centrum biedt onderdak aan een team van deskundigen die geavanceerd onderzoek verrichten op het gebied van geavanceerde materialen en materiaalverwerking. Het onderzoek is gericht op de belangrijkste uitdagingen waarmee autofabrikanten worden geconfronteerd, zoals gewichtsvermindering, betere prestaties en grotere duurzaamheid. De onderzoeksactiviteiten van het AMRC worden mogelijk gemaakt door de automobielbedrijven die er partners zijn. In 2015 richtte het centrum zich op een breed spectrum van gebieden, waaronder batterijen, lichtgewicht en structuur, thermisch beheer en corrosiebescherming, brandstofceltechnologieën en wrijvingsvermindering. De huidige en toekomstige trends op deze belangrijke gebieden komen in het onderzoek aan bod. Het centrum biedt één locatie voor samenwerking en zorgt ervoor dat de expertise van alle partners wordt gecombineerd bij het aanpakken van de uitdagingen die voor ons liggen.

Geavanceerde materialen voor veiligere en betrouwbaardere transportbandsystemen

Het AMRC leidt een groot onderzoeksproject voor de ontwikkeling van een nieuwe klasse hittebestendige materialen voor transportbandsystemen in de automobielsector. Transportbanden worden gebruikt om onderdelen van de ene naar de andere productielocatie te vervoeren, waarbij de onderdelen van de ene naar de andere productielijn worden verplaatst. De onderdelen kunnen componenten zijn, zoals motoronderdelen, of afgewerkte producten. Het transportsysteem omvat een robot, een transfertafel en transportbanden die de onderdelen van het ene naar het andere punt transporteren. Hitte kan ervoor zorgen dat de band, de robot of de tafel niet goed werkt. Een onderbreking in het productieproces kan leiden tot ernstige financiële verliezen voor de autofabrikant, dus het vinden van een oplossing voor het probleem is van cruciaal belang. Als antwoord op deze uitdaging onderzoekt het AMRC nieuwe legeringen, die speciale elementen bevatten zoals kobalt, niobium en titanium, die beter bestand zijn tegen hitte dan de momenteel gebruikte materialen. Deze elementen, die essentieel zijn voor de groei van elektrische voertuigen, zijn zeldzame mineralen. In dit onderzoek wordt nagegaan of deze elementen in nieuwe legeringen kunnen worden gebruikt om de hittebestendigheid van bestaande materialen te verbeteren en zo het huidige probleem op te lossen.

Conclusies

De auto-industrie maakt een snelle groei door nu klanten vragen om handigere, veiligere en duurzamere voertuigen. Die sterke groei stelt de hele industrie en individuele fabrikanten in het bijzonder voor vele uitdagingen. Om concurrerend te blijven, zoeken autofabrikanten naar nieuwe manieren om hun voertuigen te ontwerpen en te produceren met een efficiënter gebruik van materialen. Het gebruik van meerdere soorten materialen kan een aanzienlijke invloed hebben op de productiekosten en de gewichtsverdeling, en bovendien de productietijd en de uitstoot verminderen. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom zoveel grote autofabrikanten onderzoekscentra hebben opgericht om te begrijpen hoe materialen efficiënter en kosteneffectiever kunnen worden gebruikt in toekomstige voertuigontwerpen. Dit artikel geeft een samenvatting van de meest recente onderzoeksactiviteiten in het Automotive Materials Research Center in Zwijndrecht, België, dat wordt gesponsord door zeven internationale autofabrikanten die vandaag actief zijn op de zeer dynamische automaterialenmarkt.