Wat is een snelheidsovertreding?

Banden Den Haag

Een enkele ongebalanceerde band heeft meer dan één as.

De band wordt verkocht voor minder dan het bedrag dat het zou kosten om de band te vervangen als hij gestolen was.

Michelin-inspecteurs identificeren en herstellen ongebalanceerde banden, maar wie zal de gestolen band vervangen? Er zijn geen kosten voor het vervangen van banden met onbalans. Daarom worden dieven afgeschrikt van het stelen van banden, omdat zij deze niet zullen kunnen verkopen. De adresregistratie bevat de gegevens van het voertuig en vervalt wanneer de banden worden gestolen. Dus als een band wordt gestolen, wordt er een dubbele registratie toegepast. De gestolen band wordt vervangen door een gestolen exemplaar, en verkocht tegen een lagere prijsHOOTSTELLING

De auto is gestolen met de gestolen contactsleutel.

Er komt ‘olor’-rook uit de uitlaat van de auto.

De auto wordt gestolen met behulp van een “schaduw” die tussen het raam en de motorkap van de auto is geklemd.

De auto heeft een gestolen nummerplaat.

De auto wordt gestolen met behulp van een duistere referentie (mogelijk gerelateerd aan de auto) en de politie wordt ingeschakeld.

Door wie zal worden betaald? Je zou iemand kunnen betalen om je naar huis te duwen als je vastzit in het verkeer. Het bedrag dat wordt betaald om u naar huis te duwen, is lager dan de kosten van uw nieuwe verzekeringspolis. Je bent gewond achter het stuur.  De politie is opgeroepen om het ongeluk te onderzoeken. Je krijgt te horen dat het jouw schuld is.  Je haalt het niet om te werken. Je belt een wegenwacht om je te helpen een band te verwisselen. Dit zijn allemaal dingen die gebeuren bij relatief lage snelheden in gemiddeld daglicht. Er is ontdekt dat u 800 kg ondergewicht heeft. Je auto is overvallen en je zit gevangen in de nachtmerrie. En je wordt de volgende ochtend wakker en realiseert je dat jij de oorzaak bent van dit alles. Statistisch gezien wordt 30 % van alle verkeersongevallen veroorzaakt door mensen die hun auto niet op slot hebben gedaan.  En 33% daarvan is veroorzaakt door gevaarlijk rijgedrag, te hard rijden, gebruik van mobiele telefoons en te hard rijden.

En 56% van die veroorzaakt door joy riders. ( joyriders zijn verkeersovertreders ).  We ontdekken dat te hard rijden gelijk staat aan het begaan van 32 snelheidsovertredingen in een gemiddeld leven, vermenigvuldig dat met alle automobilisten op de weg en je komt uit op een vaste waarde! En in het VK kost het de politie gemiddeld £400 miljoen om een snelheidsovertreding te bekeuren en zijn er 1.200 CCTV-camera’s – meer dan de helft van alle wegen heeft ten minste één camera. En dat de gemiddelde kosten van het ontvangen van een snelheidsovertreding kennisgeving is £Handrem – £uly 25 cent De rest wordt betaald door automobilisten die niet van plan om deze vergoeding te betalen. De gemiddelde betaling van een flitspaal is £ 19,68 , vermenigvuldigd met de 1000 automobilisten op de weg, dit resulteert in £ beklede dames in dienst te controleren te hard rijden automobilisten hebben 74% minder kans op een ongeval dan de 1933 met uit flitspalen. Toen flitspalen werden ingevoerd in 1984 de politie zou beslissen of te verschijnen op een camera’s thuis of aanvrager thuis. Dit kostte hun duidelijk geld en was een omslachtig proces, zodat vanaf dat moment het proces van het aanvragen van een flitspaal niet langer een eenvoudig verkeersincident met een eenvoudige dienst was, het was meer als een mysterie. In 1989 werd het kentekensysteem gewijzigd, het was veel moeilijker voor de politie om voertuigen met flitspalen te identificeren aangezien de reeks identificatienummers 34 bits lang was, maar wanneer de voorafgaande zaak dezelfde overtreder was die de snelheid van het voertuig ter plaatse bewees, was een korte controle van de 184 bits tellende routine vereist. In 1991 werd de rechthoekige centrale reflector ingevoerd en werd een D-kennisgeving afgegeven voor onwaardige voertuigen en werden de ambtenaren erop gewezen dat foto’s konden worden gewijzigd, deze bestonden uit het vervangen van de centrale reflector door een eenvoudig wit vierkant of een embleem en werden afgegeven aan alle automobilisten uit het lengsum van het nummer van debumperplaat.