Hoe vind je een tweedehands auto?

tweede auto

Kredietkaart bedrijven

Autofabrikanten geven CARFAX rapporten uit aan autokopers met een gedetailleerde beschrijving van de geschiedenis van het voertuig. Echter, vanwege de enorme hoeveelheid informatie op elk rapport, is CARFAX alleen niet de ultieme, of zelfs maar in de buurt van een definitieve, manier om de eigendom van een gebruikte auto te bepalen. Een CARFAX bevat niet elke kilometerstand of elk incident waarbij het voertuig betrokken is geweest bij een ongeval. Een uitgebreide voertuighistorie is nodig om te bepalen wie de eigenaar is van de auto die u wilt kopen en, nog belangrijker, wat ze in de loop der jaren met de auto hebben gedaan. De meeste dealers van tweedehands auto’s hebben, net als de dealers van nieuwe auto’s, geen interesse in het invullen van een grondig rapport over het tweedehands voertuig dat u wilt kopen. Dit rapport zal aantonen of de auto bij ongelukken betrokken is geweest of op enigerlei wijze gedetailleerd is geweest.

Door de aard van de markt voor tweedehands auto’s, hebben de meeste dealers geen reden om u een grondig rapport te geven over het tweedehands voertuig dat u wilt kopen. Zij verkopen auto’s en het is in hun eigen belang om u te helpen bij de aankoop van een tweedehands auto en niet om u een andere auto te verkopen. U kunt gemakkelijk een gedetailleerd rapport invullen met alles wat u weet over het voertuig en de gebeurtenissen die gelijktijdig kunnen hebben plaatsgevonden met de gerapporteerde kilometerstand en andere details. een geweldige auto!

Knoeien met de kilometerteller

Gevangen in de gelukzalige kennis van de kilometerstand van uw tweedehands auto, bent u klaar met uw werk en heeft u bijna een afspraak gemaakt bij uw lokale tweedehands autodealer. U bent klaar om de papieren te ondertekenen en weg te rijden in uw droomauto, wanneer er iets gebeurt. U zult in de kleine lettertjes ontdekken dat de kilometerteller van uw auto is teruggedraaid en het lijkt nu dat de kilometerstand van uw auto lager is dan hij in werkelijkheid is. Tsk, tsk.

Dit voorval is misschien niet het gevolg van een mechanisch probleem, maar het kan het gevolg zijn van geknoei met de kilometerteller of, nog erger, het kan een bewijs zijn van diefstal. Wat het resultaat van het voorval ook is, u weet nu dat de kilometerteller van uw tweedehands auto is teruggedraaid en het lijkt nu alsof de werkelijke kilometerstand veel lager is dan hij is. U zult dit willen laten controleren.

Wist u dat de federale wetgeving nu strenge straffen kent voor mensen die knoeien met een kilometerteller? De meeste staten hebben soortgelijke wetten en werken aan wetgeving die de straffen zal verscherpen. Bel het kantoor van uw plaatselijke procureur-generaal om de details van de wet te leren kennen en ook of de goedkeuring van deze wet in uw staat verplicht zal zijn. Neem contact op met de plaatselijke AAA en het kantoor van de procureur-generaal van uw staat om de exacte voorwaarden van de wet en de straffen die door uw staat kunnen worden opgelegd te leren kennen.

Vervalsen van een kilometerteller

De verkeerspolitie houdt de prijzen van het Kelley Blue Book in de gaten om te zien of er met de kilometerteller is geknoeid. Als u een tweedehands auto gaat kopen, let dan op of de auto er in vergelijking met de winkelprijs goedkoop uitziet. Als u denkt dat de kilometerteller is teruggedraaid, laat dan uw Garage Den Bosch de auto nakijken. Een echte, niet vervalste kilometerteller kan gemakkelijk worden teruggedraaid en terug op de tweedehands auto partij worden gezet. Een Compass uitlaatsysteem, slechte zuurstofsensoren, slecht brandstofinjectiesysteem, of andere ernstige modificaties kunnen de geknoeide kilometerteller ondeugdelijk en onbetwistbaar maken.

Kilometertellers zijn nu nauwkeuriger. Nieuwe technologie maakt het makkelijker om een kilometerteller terug te draaien en opnieuw te ijken.Kleine meisjes zijn niet blij als hun ritjes nep zijn.

Gebruik van het internet

Het internet maakt het gemakkelijk om te controleren of de kilometerstand nauwkeurig is. Niet alle leveranciers van kilometertellers zijn echter bereid om hierover met je in discussie te gaan. Overweeg een aanbod dat je toegang geeft tot hun volledige database, inclusief gedetailleerde instructies, discussieforums en andere online informatiekanalen, zodat je de meest geschikte informatie kunt vinden. Je zal hen ook willen vragen om uit te leggen hoe ze de juistheid van de kilometerstand in hun administratie zullen controleren. Voorkom dat je het slachtoffer wordt van een kilometertellerfraude door twee keer na te denken voordat je een auto koopt. Beschouw de kilometerstand als een bron van informatie. Minder is meer.